Piekarz
PREDYSPOZYCJE DO WYKONYWANIA ZAWODU:
- sprawność fizyczna;
- sprawność sensomotoryczna;
- umiejętność liczenia;
- umiejętność koncentracji;
- umiejętność rozwiązywania problemów;
- kreatywność;
- dbałość o szczegóły;
- umiejętności organizacyjne;
- samodzielność;
- nastawienie na współpracę z innymi;
- sumienność;
- podzielność uwagi;
- samodzielność;
- cierpliwość;
- zręczność.
WARUNKI PRACY:
Będziesz pracować:
- w pomieszczeniach zamkniętych, gdzie często panuje wysoka temperatura powietrza;
- zarówno indywidualnie, jak i zespołowo;
- w większości na stojąco, ale również istnieje potrzeba częstego wstawania, pochylania się i przenoszenia różnych przedmiotów;
- w systemie zmianowym, w tym na zmianach nocnych;
- w mniejszych piekarniach od godziny 13 do godziny 4 nad ranem.
MOŻLIWOŚCI PRACY W ZAWODZIE:
Możesz pracować między innymi:
- w piekarniach;
- w halach produkcyjnych;
- w magazynach wyrobów gotowych;
- w supermarketach;
- w pizzeriach;
- w restauracjach;