Piekarz

piekarz1

PREDYSPOZYCJE DO WYKONYWANIA ZAWODU:

  • sprawność fizyczna;
  • sprawność sensomotoryczna;
  • umiejętność liczenia;
  • umiejętność koncentracji;
  • umiejętność rozwiązywania problemów;
  • kreatywność;
  • dbałość o szczegóły;
  • umiejętności organizacyjne;
  • samodzielność;
  • nastawienie na współpracę z innymi;
  • sumienność;
  • podzielność uwagi;
  • samodzielność;
  • cierpliwość;
  • zręczność.

WARUNKI PRACY:

Będziesz pracować:

  • w pomieszczeniach zamkniętych, gdzie często panuje wysoka temperatura powietrza;
  • zarówno indywidualnie, jak i zespołowo;
  • w większości na stojąco, ale również istnieje potrzeba częstego wstawania, pochylania się i przenoszenia różnych przedmiotów;
  • w systemie zmianowym, w tym na zmianach nocnych;
  • w mniejszych piekarniach od godziny 13 do godziny 4 nad ranem.

MOŻLIWOŚCI PRACY W ZAWODZIE:

Możesz pracować między innymi:

  • w piekarniach;
  • w halach produkcyjnych;
  • w magazynach wyrobów gotowych;
  • w supermarketach;
  • w pizzeriach;
  • w restauracjach;